Вокална група „Сладки пуканки“

Детската вокална група „Сладки пуканки” е един от най-изявените състави в Националния дворец на децата.

Детската вокална група „Сладки пуканки” е един от най-изявените състави в Националния дворец на децата. Началото е през 1996 година. Създаден е от г-жа Ирина Добрева и г-н Росалин Наков. В годините групата ръководят г-жа Зоя Видас, г-н Александър Кочков и др.

От началото на 2013 г. ръководител на ДВГ „Сладки пуканки“ е г-жа Светлана Струнджева, музикален педагог с богат опит в работата с деца.

Репертоарът

Химнът на групата е дело на композитора Хайгашод Агасян. Специално за вокална група „Сладки пуканки” песни пише Емил Струнджев. През юни 2017 година групата и нейните солисти реализираха записите на новия албум на композитора „Гледай ти” по стихове на Драгомир Шопов.

Групата изпълнява и песни на своята ръководителка Светлана Струнджева. Тя е автор на музиката на няколко музикални постановки, които успешно реализира в последните три години.

Концертите,  наградите…

Съставът участва в многобройни прояви с национално и международно значение, осъществява множество самостоятелни концерти и участия по покана на НДД, благотворителни организации, БЧК, Столична община, община Възраждане и др..

Чест гост е в предавания на БНТ, БТВ, Нова телевизия, Канал 3, БНР и др. Носител е на много награди от национални и международни конкурси.

Солистите на групата са едни от най-малките и най-ярки солови изпълнители в България.

  • Година на създаване

    1996

  • Диригент

    Svetlana Strundjeva

Посети уебсайта